Kako da budete hedonista tokom sivih dana?

“Jesen i život bez smisla”. Najčešća asocijacija kada čujemo ovu rečenicu Crnjanskog jeste novembar. Nakon euforije oko početka jeseni, ako je euforije uopšte i bilo, skoro obavezno dolazi pad raspoloženja. Sivilo, magle i kiše su zaštitni znak ovog meseca. No, uz malo truda ne mora sve da bude depresivno.

Da je novembar žena, radila bi botoks

U novembru, pogled je uperen u zamagljen prozor, a sentimentalne misli najčešće lutaju uz zvuk kiše. Na ulici vidimo više namrštenih i umornih lica, nego osmeha. Tada i bore postaju sve vidljivije. Na površinu isplivaju problemi i protok vremena, a koža sve to pokazuje i ljudima oko nas. Gospođa Novembar je starija dama sa tamnim podočnjacima i vidljivim dubokim borama. A ima li gospođe koja se bez opiranja miri sa svojim borama?

Retko, jer se starost uglavnom ne dočekuje s osmehom. Zato je ženama najdraži poklon sazanje da izgledaju mlađe.  Ako vam nove i nepoželjne linije još nisu prekrile lice, postoje načini da njihov dolazak sprečite ili bar usporite.

Sem što alkohol i cigarete nisu saveznik za mlad izgled kože, ne bi trebalo ni da spavate uvek na istoj strani, trebalo bi da se hranite uravnoteženo, izbegavate parfimisane sapune, te da fizička aktivnost bude neodvojivi deo vašeg života. Želju za lepom kožom neće nam ispuniti samo redovna upotreba krema.

Ukoliko pak bore jesu sastavni deo vašeg života, a nisu vam drag gost, onda nema razloga da ne uradite botoks. Čak i kada vreme nije bilo vaš najbolji prijatelj, botoks će učiniti da čujete tako željeni kompliment: „Izgledaš mlađe“.

Uklonite nesavršenosti sa tela

Kroz razgovor sa prijateljicama uočavamo da su strije i celulit vetrenjače sa kojima se mnoge žena bore. Ta borba je uglavnom stalna i mučna. Kako su dani kraći, a sumorniji – sve više vremena smo u kući i razne misli se motaju po glavi. Praznici se bliže i želja da se izgleda dobro se povećava.

Retke su žene kojima celulit i masne naslage ne smetaju. Dobar način da se ovog izvora nelagodnosti rešite jeste neki od naših individuanih programa. Zašto biste se opterećivale mislima kako ste manje privlačne zbog naslaga i strija? Iskoristite to vreme za rasterećujuće razgovore sa prijateljicama ili šolju čaja umotane u novo, mekano ćebe, dok gledate omiljenu seriju. Danas su ovakvi problemi rešivi i postoje efikasne metode da se dođe do pozitivnije slike o sopstvenom telu.

Epilacija voli novembar

Nepisano je pravilo da mnoge žene haljine i suknje vezuju za leto i sunce. Kao da nije prelepo videti ženu u haljini ili suknji u bilo koje doba godine? Tu ženstvenost i lakoća koju žena nosi sa sobom kada obuče haljinu, ništa ne može da zameni.

Međutim, ženama je komotnije da u jesen i zimu nose pantalone, jer se samim tim dlačice ne vide i ne moraju da brinu o njima.
Tada se treba setiti važne činjenice: epilacija je najpoželjnija kada temperatura spadne. Epilacija se teže radi na potamneloj koži, a i dve nedelje nakon što se epilacija uradi nije poželjno izlaganje suncu zbog hiperpigmentacije

Lepota i moda

Nema žene koja ne voli da bude u trendu i treba znati da za ovu sezonu modni stručnjaci preporučuju da svoj izgled upotpunite suknjom – i to ili kožnom, plisiranom ili suknjom sa tilom. Ako ste više za haljinu, neka haljina-blejzer ne zaobiđe vaš ormar. Probudite damu u sebi, ali rešite sada i probleme koji će vas sačekati sledećeg proleća i leta. Epilacija je tretman kao stvoren za ove hladnije dane!

Probudite hedonistu u sebi

Ne dozvolite magli i kiši da vam spreče uživanje koje dugujete sebi svakoga dana. Uzmite kišobran veselih boja u ruke, pođite u šetnju, svratite do obližnje knjižare, priuštite sebi neko novo štivo – ako nemate inspiraciju, Flober i njegov “Novembar” nisu loš početak. Ukoliko biste da budete na toplom, uz aromatičnu sveću i udobnu ušuškanost – ugodite sebi dobrim filmom.

A da bi sva čula uživala, prekršite neko pravilo zdrave ishrane i ispecite kolače – neka to bude greh kojim ćete se počastiti. Telo je nešto samo vaše i na njega nikada ne prestajte da mislite. Žena nikada i ni zbog čega ne treba da zapostavi sebe.

Ovaj mesec su na popustu tretmani prilagođeni baš ovom dobu godine. Neko je rekao da je jesen godišnje doba koje ne dopušta hedonizam? To su samo izgovori!

Pratite me na društvenim mrežama:

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *