Hijaluronski fileri – tajna mladalačkog izgleda

Hijaluronska kiselina kao fileri

Hijaluronski fileri – u čemu je tajna?

Pored toga što se hijaluronski fileri mogu koristiti za saniraanje određenih nedostaka kože za samo nekoliko minuta – recimo popunjavanje bora – njima se podstiče i razvoj novog vezivnog tkiva i sprečava razgradnja postojeće hijaluronska kiselina u koži, što dodatno poboljšava izgled kože. Ujedno to znači i da efekat svakog narednog tretmana hijaluron filerima traje duže i daje sve vidljivije rezultate. Tačnije, sve nevidljivije. Jer, za razliku od filera starije generacije, poput silikona, kod savremenih hijaluronskih filera zaista teško se primećuje da je na licu izvedena bilo kakva korekcija. 

Šta su hijaluronski fileri?

Hijaluronski fileri su supstance koje se ubacuju u ili pod kožu kako bi se korigovali nedostaci. Prvobitno su se za uklanjanje bora koristili kolagen i, sada već svima poznati, silikon. Vremenom je, zbog neželjenih efekata i komplikacija, primena kolagena i silikona znatno smanjena. Danas se u svetu, a i kod nas, primenju hijaluronski fileri u čijoj se osnovi nalazi hijaluronska kiselina. 

Hijaluronski fileri – u čemu je razlika?

Hijaluronska kiselina je jedan od glavnih sastojaka kože koji joj daje čvrstinu, elastičnost i napetost. Jednostavnije rečeno, jedrinu i mladalački izgled. Hijaluronska kiselina, koja je osnova hijaluronskih filera, ima izuzetno veliku moć vezivanja vode. Sa godinama njena količina se postepeno smanjuje, koža postaje neelastična, meka, počinje da se opušta i sve više postaje sklona boranju. To je ujedno i pravo vreme za primenu hijaluronskih filera. 

Hijaluron – zašto je on baš rešenje za mene?

Skoro svako može da koristi filere hijaluronske kiseline. Mogu se koristiti na različitim delovima lica kako bi se korigovali određeni nedostaci.

 • Ispravlju bore, nabore i ožiljke
 • Čine usne senzualnijim i punijim
 • Oblikuju konture vašeg lica i vraćaju mu volumen
 • Hijaluronska kiselina hidrira i podmladjuje
 • Poboljšava tonus i elastičnost vaše kože

Hijaluronski fileri – kako izgleda tretman?

Tretman je nehirurški. Potrebno je minimalno vreme oporavka, a rezultat je prirodan izgled. U zavisnosti od Vaše kože i Vaših želja, lekar će izabrati najpogodniji proizvod za vaše lice kako bi se postigao optimalni rezultat. Postupak je brz i jednostavan i traje od 15 do 30 minuta. Moći ćete da se vratite svojim svakodnevnim aktivnostima odmah posle tretmana

Hijaluronski fileri za usne.

Da li je tretman bolan?

Bol prilikom tretmana je najčešće zanemarljiv. Ipak, u zavisnosti od tretiranog područja i osetljivosti, pre procedure se može naneti anestetik krema. 

Hijaluron – da li ima neželjenih dejstava?

Odmah nakon tretmana možete se vratiti svakodnevnim aktivnostima. U retkim slučajevima može doći do privremene nelagodnosti u vidu crvenila, otoka, modrica ili osetljivosti tretirane regije. Ovi simptomi su uglavnom blagi do umereni i nestaju u roku od par dana.

Hijalurosnki fileri – koliko dugo traje rezultat?

Rezultati tretmana hijaluronskom kiselinom su dugotrajni, ali ne i trajni. U zavisnosti od proizvoda koji se koristi, tretiranog područja i tipa kože, rezultati mogu trajati osam do osamnaest meseci.

Hijalurosnki fileri – da li postoje preporuke?

Nakon tretmana nemojte se šminkati u narednih 12 časova, preskočite vežbanje i težu fizičku aktivnost naredna dva dana, a u nedelji koja sledi izbegavajte sunčanje i visoke temperature.

Hijalurosnki fileri – ko ne sme da ih koristi?

Tretman hijaluronskim fierima ne smeju da koriste:

 • Pacijenti sa istorijom auto-imune bolesti ili koji primaju imuno-terapiju
 • Pacijenti preosetljivi na preparat
 • Žene koje su trudne ili doje
 • Pacijenti mlađi od 18 godina
 • Ne smeju se primenjivati u regijama koje su pod zapaljenjem ili infekcijom

4 thoughts on “Hijaluronski fileri – tajna mladalačkog izgleda”

  1. Poštovani,

   za informacije o cenama ili zakazivanje besplatnih konsultacija možete me pozvati na broj telefona 062 757 805

   Srdačan pozdrav!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *