Silhouette Soft

ŠTA JE SILHOUETTE SOFT?

Silhouette Soft je tehnološka inovacija koja ženama i muškarcima pruža ono što nijedan tretman do sada nije, na veoma jednostavan i neinvazivan način – preoblikovano lice za samo 30 minuta. Ova tehnologija ne ostavlja nikakve ožiljke i može se uspešno primenjivati na svim delovima lica i vrata. Rezultat – svežiji i mlađi izgled. Vreme oporavka je minimalno i pacijent se brzo može vratiti svojim obavezama.

Silhouette Soft su zapravo razgradive niti koje na sebi imaju bidirekcione kupaste nastavke. Napravljene su u SAD, a njihov razvoj zasnovan je na 6 godina iskustva u primeni šavova sa razgradivim dvosmernim nitima u rekonstruktivnoj i plastičnoj hirurgiji. Za 3 godine je izvedeno više od 130.000 tretmana u 60 zemalja širom sveta.

ŠTA SE POSTIŽE NITIMA SILHOUETTE SOFT?

Silhouette Soft kombinuje dva efekta: lifting i regeneraciju.

Efekat liftinga je vidljiv odmah jer je rezultat pomeranje tkiva i podizanje kože dok se uvodi nit.

Efekat regeneracije je postepen. Polilaktička kiselina, glavna komponenta Silhouette soft niti, je veoma poznati polimer koji se godinama koristi u biomedicini i farmaceutskim aplikacijama. Taj polimer je u koncima, ortopedskim iglama, šipkama i ekserima za prelome kostiju. Pošto je ovaj polimer biokompatibilan sa ljudskim organizmom i potpuno je razgradiv – to je bio jedan od glavnih razloga njegove primene u estetske svrhe.

Polilaktička kiselina se vremenom razgrađuje, deluje na dublje slojeve kože i stimuliše organizam da sam proizvodi novi kolagen. To vremenom dovodi do podizanja i zatezanja visećih delova lica.

KOME SE SILHOUETTE SOFT PREPORUČUJE?

Silhouette Soft se preporučuje ženama i muškarcima preko 30 godina starosti koji ne žele nikakve teške i invazivne procedure, a istovremeno žele prirodne rezultate. Ovaj tretman se primenjuje na različitim delovima lica i vrata: na konturama lica, viličnom delu, obrazima i srednjem delu lica, obrvama i vratnom delu.

KAKO SE TRETMAN IZVODI?

Posle aplikacije lokalne anestezije doktor ubacuje nit ispod kože. Sama nit na sebi ima kupaste nastavke orjentisane u suprotnim smerovima. To je ono što zateže kožu i praktično je skuplja. U zavisnosti od pacijenta i oblasti koja se tretira ispod kože se može ubaciti jedna ili više niti.

NEKOLIKO ČINJENICA KOJE TREBA DA ZNATE

  • Posle tretmana mogući su blaži otoci ili modrice koje nestaju nekoliko dana posle tretmana.
  • Na tretiranu površinu staviti hladne obloge odmah po završetku procedure.
  • Uzdržavajte se od šminkanja bar 24 časa nakon procedure.
  • Spavajte na leđima, podignute glave na nekoliko jastuka (3 do 5 noći posle procedure).
  • Perite i brišite lice pažljivo, bez trljanja i masiranja (5 dana posle procedure).
  • Izbegavajte pravljenje grimasa i nagle pokrete lica i vrata (dve nedelje posle).
  • Izbegavajte sunčanje (dve nedelje posle).
  • Izbegavajte saune i hamame (tri nedelje posle).
  • Izbegavajte intervencije na zubima (tri nedelje posle).
  • Izbegavajte masaže lica i vrata i estetske tretmane (4 nedelje posle)

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *