Mi radimo preko 20 vrsta hemijskih pilinga. Kako da odaberete pravi za vas?

Prirodni piling za lice

Već dugo vremena, a poslednje vreme posebno intenzivno se u kontekstu estetkih tretmana bilo koje vrste pominju i hemijski pilinzi. Sve je više onih koji imaju neku vrstu iskustva vezanu za pilinge. Kako je pojam hemijski piling veoma širok a mi radimo preko dvadeset različitih vrsta hemijskih pilinga – spektar indikacija ogroman, a očekivanja nekada, možda i nisu realna.

 

Zato je vreme je da priču oko hemijskih pilinga malo pojasnimo.

 

Kao Internacionalni trener IPAR akademije i Skin Tech Pharma grupe uz decenijsko iskustvo u oblasti estetike potrudiću se da Vam razložim najbitnije.

 

Površinski

hemijski pilinzi su u upotrebi  od 1980. a najpoznatiji od njih su čuvene AHA kiseline. Cilj uvođenja ove vrste pilinga bio je dobijanje  što boljih estetskih rezultata uz minimalne negativne osobine pilinga ( vidljivo perutanje, neželjeni efekti…). Ovi pilinzi deluju na nivou površnog sloja kože – epiderma stimulišući procese u dermu kao sto su produkcija kolagena, sinteza mukopolisaharida… Takođe, odmah nakon nanošenja ove vrste pilinga dolazi do odvajanja ćelija najpovršnijeg sloja kože i ona odmah postaje glatka i mekana. Iako su blagi, kod neadekvatne primene koja se najčešće odnosi na  nepravovremenu neutralizaciju, mogu da imaju i neželjene efekte. Indikacije za ovu vrstu pilinga su: fotostarenje, akne, površinske hiperpigmentacije, proširene pore, suva i dehidrirana koža, koža pušača

 

Srednje duboki 

hemijski pilinzi deluju na nivou površnog derma. Najčešće korišćena kiselina za ovu vrstu pilinga je trihlorsirćetna kiselina (TCA). Koncentracija, način aplikacije i dubina zavise od indikacija. Vrlo često se kombinuje i sa drugim metodama (dema pen ili derma roler) za postizanje optimalnih efekata. Najčešće indikacije su: melazma, lentigo, akne i ožiljci od akni, proširene pore, strije, bore…

 

Duboki hemiski pilinzi

nadublji sloj kože, retikularni derm. Primenjuju se za uklanjanje dubokih bora i brazdi, ožiljaka, duboke pigmentne promene… Supstance koje se najčešće primenjuju za ovu vrstu pilinga su trihlorsirćetna kiselina ili fenol ili njihova kombinacija u različitim odnosima.

 

Fenolni piling

kao najintenzivniji piling,  dovodi do dramatičnog anti aging efekta koji traje godinama. Fenolom tretiramo kožu koja ima teške promene poput dubokih brazdi i bora, kao i promene pigmenta. Naravno, za ovu vrstu  pilinga je potrebna specifična edukacija lekara koji je izvodi.

 

Efekti koji se dobijaju korišćenjem hemijskih pilinga još uvek su zlatni standard u odnosu na sve druge metode podmlađivanja kože.

  • Ten postaje prozračniji, svetliji, ujednačeniji.
  • Koža u celini izgleda svežije, blistavije, zdravije.
  • Povećava se i penetracija preparata u kožu, a samim tim povećava se stepen njene hidratacije. To je dokaz da čak i najskuplje kreme ne moraju biti adekvatne, jer je nivo njihovog prodiranja onemogućen zadebljalim površnim slojem. Zato se odgovarajući hemijski piling preporučuje svim tipovima kože.
  • Poželjan je kao uvodna procedura u sve ostale procedure, naročito kada je reč o podmlađivanju.

 

I još nešto! Hemijski pilinzi se, osim na licu, mogu raditi na vratu, šakama, rukama i nogama.

2 thoughts on “Mi radimo preko 20 vrsta hemijskih pilinga. Kako da odaberete pravi za vas?”

  1. Interesuje me dubinski piling .da li je dovoljan 1.tretman i koja je cena.ja sam radila fraksel co2 10. Tretmana ali nisam u potpunosti zadovoljna rezultatima .imam ožiljke od akni

    1. Odabir pilinga zavisi od više faktora. Kako bismo mogli da Vam odgovorimo konkretno morali bismo da uradimo pregled. Besplatan pregled možete zakazati pozivom na broj telefona 062 757 805.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *